iSTOP Intelligens Ékrendszer

Az iSTOP Intelligens Ékrendszer egy forradalmi technológia, amely a teherautók kerékbiztonsági adatait elektronikusan továbbítja a vezérlőegységnek. Ez a rendszer nem csak a járművek biztonságát növeli, hanem a rakodási folyamatok hatékonyságát is javítja.

iSTOP Inteligens Ékrendszer

Amíg a teherautó kereke nincs rögzítve, az elektromos ajtó nem nyílik ki, megakadályozva a teherautó ki- / berakodását. A tehergépkocsi vezetőjének irányába zöld fény világít, az épületben a rámpaajtó közelében egy piros lámpa világít.


Amikor a teherautó kereke rögzül, 3 művelet fog történni:

  1. Lehetővé válik az épületben az elektromos ajtó ellenőrzött és biztonságos módon történő kinyitása.
  2. Az épületben zöld fény fog világítani, amely lehetővé teszi a targoncavezető számára, hogy megkezdje a munkát (a kerék rögzítve van).
  3. A rakodóajtó külső oldalán egy piros fény fog világítani, hogy tájékoztassa a targoncavezetőt, hogy ne mozduljon, amíg bent folyik a munka!

Ha a járművezető úgy dönt, hogy elmozdítja az i-Stopot, azonnal jelez a rendszer, 5/10/15 másodperces riasztási kürtjelzéssel, amely lehetővé teszi a targoncavezető számára, hogy biztonságosan kiszálljon a targoncából és visszatérjen az épületbe. Ezenkívül egy piros LED fény is megjelenik, amely jelzi, hogy aki jelenleg a targoncában tartózkodik, azonnal el kell hagynia a teherautót.

Rakodás végeztével az épületből jelzik a sofőr számára, hogy a rakodás befejezett, ekkor a kinti lámpa zöld jelzésre vált, eltávolíthatja az éket.

A rendszer tartalmazza:

  • 1 db 110-220v/24v vezérlő panelt
  • 2 db zöld és piros forgalomirányító lámpát (100 mm átmérő)
  • 1 db fém, vízálló iStop vezeték nélküli egységet