Junction Observation Post – kereszteződésfigyelő

A Junction Observation Post (JOP) vagyis kereszteződésfigyelő rendszer a Solan Systems által kínált innovatív megoldás, amely életeket menthet meg nagy forgalmú, balesetveszélyes helyeken.

Junction Observation Post

A rendszer teljes körű biztonsági vizuális és hangjelzéseket nyújt olyan kereszteződésekhez, zárt területekhez, holt sarkokkal rendelkező folyosókhoz és targoncakijáratok kijárataihoz, ahol 3-4 irányba kell figyelni áthaladáskor.

 
A JOP rendszer folyamatos körkörös pásztázást végez minden egyes, a kereszteződéshez közeledő targoncán. Ha egy targonca közeledik, zöld fény jelzi a járművezetőnek a biztonságos áthaladást, míg a többi irányban piros fények jelennek meg. Amikor a targonca elhagyja a csomópontot, újra zöld fények jelzik a biztonságos területet.
 

A rendszer a targonca sebességét, súlyát és térfogatát érzékeli, így csak akkor lép működésbe, amikor targoncát azonosít. A cél a targoncák és gyalogosok közötti balesetek megelőzése figyelmeztető jelzések segítségével.

A JOP rendszert ideális helyen, az épület mennyezetén 6 vagy 7 méteres magasságban kell elhelyezni. Ez biztosítja a zavartalan működést és a láthatóságot a közlekedő személyek számára. A 4 jelzőlámpa erős piros és zöld LED-ekkel rendelkezik, valamint 0-85 decibeles hangos riasztással.

 
 
 
A Solan Systems Magyarország hivatalos disztribútora a Targoferry, ahol a Junction Observation Post és más Solan termékek széles választékát kínálják. További információért látogasson el a http://solansystems.hu/termekek/jop/ weboldalra.